Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Αριδαία - Χειμερινός προορισμός



                                    




Η Αριδαία βρίσκεται στο νομό Πέλλας, αποτελεί την πρωτεύουσα του Δήμου Αλμωπίας και απέχει 26 χιλιόμετρα από την Έδεσσα. Κωμόπολη με ιστορικά χαρακτηριστικά και πολλούς θρύλους να την ακολουθούν. Τοποθετημένη ανάμεσα από τα βουνά του Βόρα και του Πάικου, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες, καθώς αποτελεί κόμβο για πολλές και ενδιαφέρουσες κοντινές εκδρομές.
Με την πάροδο των ετών, η Αριδαία έχει άλλάξει αρκετές φορές το όνομά της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’20 ονομαζόταν Σούμποτσκο, έπειτα πήρε το όνομα Αρδέα για να καταλήξει στη σημερινή της ονομασία.

                               




Σε κοντινή απόσταση από την Αριδαία, μόλις 10 χιλιόμετρα, βρίσκονται τα λουτρά Πόζαρ (όπου «πόζαρ» στη ρωσική γλώσσα σημαίνει «φωτιά»). Πρόκειται για μέρος σπάνιας φυσικής ομορφιάς, καθώς στα λουτρά Πόζαρ υπάρχουν 2 καταρράκτες (ένας με ζεστό και ένας με κρύο νερό) οι οποίοι ξεκινούν το ταξίδι τους από το βουνό Βόρα, φυσικές πισίνες με ιαματικά νερά, και όλα αυτά μέσα στο δάσος όπου ο συνδυασμός του νερού με το πράσινο φτιάχνουν μια εμπειρία μοναδική. Με αφορμή το φυσικό αυτό κάλλος, τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σύγχρονες εγκαταστάσεις φιλοξενίας οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.

Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αξιοποιούν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και τα αξιοθέατα της περιοχής όπως:

-Το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές.

-Το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.

-Τα τοπικά προϊόντα και τα υφαντά
                                

                   Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της Αριδαίας, νυν Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.




Παράλληλα, έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού των υδροθεραπευτηρίων και ανακαίνισης του κέντρου εστίασης βελτιώνουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους επισκέπτες.



Οι λουτροθεραπείες έχουν θεραπευτικές ενδείξεις για:

  •  Ρευματοειδή αρθρίτιδα
  • Χρόνια ρευματική αρθροπάθεια
  • Αρθροπάθειες
  • Χρόνιες αρθροπάθειες
  • Χολολιθιάσεις  
  • ΝεφρολιθιάσειςΛοιμώξεις αιμοφόρων οδώνΈκζεμα Δερματοπάθειας  


Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο

Η Αριδαία επίσης βρίσκεται κοντά και στο χιονοδρομικό κέντρο του Καιμακτσαλάν. Ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά της Βορείου Ελλάδας, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για όλους τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, αλλά και για όσους απλά θέλουν να απολαύσουν τον καφέ  και τη βόλτα τους στα χιόνια

Με εκκίνηση την Αριδαία μπορεί κανείς να επισκεφθεί την λίμνη Βεγορίτιδα, το φαράγγι Ράμνο Μπορ, το δίκτυο των σπηλαίων στο βουνό Βόρα, τα κοντινά χωριά της περιοχής όπως το Λουτράκι, τους Προμάχους και τον Αρχάγγελο, μπορεί να θαυμάσει την απέραντη ομορφιά της φύσης και την απλότητα των κατοίκων, να ξεφύγει από την καθημερινότητα με όμορφους περιπάτους και εντυπωσιακές διαδρομές με αυτοκίνητο, να διαβεί υπέροχα καταπράσινα μονοπάτια, να βουτήξει σε πεντακάθαρα νερά, να νιώσει την ιστορικότητα του μέρους και να γεμίσει το μυαλό του με πανέμορφες εικόνες και αναμνήσεις από ένα από τα πιο πλούσια σε ομορφιά μέρη της βόρειας Ελλάδα


Για κρατήσεις και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφθείτε το portal: www.bookingolasena.gr
Πηγές