Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ομορφότερα φθινοπωρινά τοπία στον κόσμο

Είναι μια από τις πιο ρομαντικές , πιο μελαγχολικές εποχές του χρόνου, με ξεχωριστά χρώματα , διάθεση και αρώματα.
Δείτε που η φύση μεγαλουργεί αυτή την εποχή.


ΙαπωνίαΜια εκπληκτική χώρα με ατελείωτη ιστορία, παραδόσεις και τεχνολογία σε έναν μαγικό συνδυασμό.
Το φθινόπωρο στην Ιαπωνία προσφέρει φαντασμαγορικά χρώματα εξαιτίας ενός δέντρου πολύ διαδεδομένου που θυμίζουν το σφεντάμι και ονομάζονται momiji. Φυσικό κόκκινο χρώμα σε απέραντες εκτάσεις


Νέα Αγγλία , ΗΠΑΤα ομορφότερα χρώματα και απίστευτες πτώσεις φύλλων. Από το Κονέκτικατ μέχρι το ρομαντικό Μέιν όλο το τοπίο είναι ένα έργο τέχνης της φύσης. Πυκνά δάση και χείμαρροι συμπληρώνουν την μαγεία.


Οντάριο ΚαναδάςΣτο βορειοανατολικό μέρος του υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από πεδινά σφεντάμια. Με βάρκα ή με τα πόδια το τοπίο θα σας συναρπάσει





Λέικ Ντίστρικτ, Μεγάλη ΒρετανίαΛίμνες περιτριγυρισμένες από χρυσά δάση, ποικιλία χρωμάτων και δέντρων δημιουργούν ένα τοπίο που είναι στα καλύτερα του το φθινόπωρο.


 

Ανακαλύψτε άγνωστους προορισμούς

Isla de Margarita, Βενεζουέλα
Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Καραϊβικής παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητο από τους ταξιδιώτες. Έχει μια τεράστια ποικιλία τοπίων και πολιτισμού συμπυκνώνοντας όλη τη Λατινική Αμερική σε ένα νησί.

Colca Canyon, Περού
Το "Grand Canyon της Νότιας Αμερικής" είναι παραπάνω από διπλάσιο σε βάθος από το διάσημο φαράγγι της Αριζόνας. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε κόνδορες των Άνδεων.

Wrangell-Kluane Wilderness, Αλάσκα, Καναδάς
Κατευθυνθείτε βόρεια για να εξερευνήσετε μια από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές στον κόσμο, το Εθνικό Πάρκο Wrangell-St. Elias και το Εθνικό Πάρκο Kluane του Καναδά. Στο σύνολό τους τα δύο πάρκα φτάνουν από τον Κόλπο της Αλάσκα στα βόρεια αρκτικά δάση και καλύπτουν περίπου 20 εκατομμύρια στρέμματα.

Brimstone Λόφο Φρουρίου, Σεντ Κιτς
Το κάποτε αποκαλούμενο Γιβραλτάρ των Δυτικών Ινδιών, αυτό το φρούριο δεσπόζει στην επίπεδη κορυφή του βουνού και είναι το πιο εντυπωσιακό από όλα τα βρετανικά φρούρια στην Καραϊβική. Εγκαταλελειμμένο πριν από 100 χρόνια, έχει πλέον αποκατασταθεί και προσφέρει θέα στο ηφαίστειο του γειτονικού νησιού Άγιος Ευστάθιος.

Tsitsikamma Trail, Νότια Αφρική

Αυτή η διαδρομή με ρυάκια και υποτροπικά δάση είναι ένα αυθεντικό άγριο μέρος της Αφρικής. Στις πέντε μέρες που διαρκεί η πορεία υπάρχουν καλύβες με τα απολύτως βασικά για να μείνετε.

Galle Fort, Σρι Λάνκα
Τώρα που ο εμφύλιος πόλεμος της Σρι Λάνκα έχει λήξει, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν και πάλι την πανέμορφη αυτή οχυρωμένη αποικιακή πόλη. Χτισμένη πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό τον 16ο αιώνα, τα ψηλά πέτρινα τείχη της την προστάτευσαν από το τσουνάμι που έπληξε την περιοχή το 2004 και διατηρείται σχεδόν ανέπαφη.

Suffolk, Αγγλία
Είναι η επιτομή του γραφικού χωριού στην αγγλική εξοχή. Υπάρχει μια λιθόστρωτη πλατεία με παμπ και το χωριό έχει ξεχωριστή αρχιτεκτονική με τα περισσότερα σπίτια φτιαγμένα από ξύλο.

Ναός Ta Prohm, Καμπότζη

Αυτός ο ναός στην Νοτιοανατολική Ασία βρίσκεται κοντά στον ακόμα πιο διάσημο ναό Angkor Wat και θυμίζει κάτι από ταινία Ιντιάνα Τζόουνς. Τα ερείπια της πέτρας είναι κυριολεκτικά τυλιγμένα με κλαδιά και ρίζες δέντρων της ζούγκλας, αλλά έχει καθαριστεί αρκετά ώστε να μπορείτε να περπατήσετε μέσα.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΡΟΣ 1ο


Όλοι έχουμε αυτό το ταξίδι-όνειρο ζωής στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Και όσο η οικογένεια μεγαλώνει μας φαίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε. Όμως όσο κι αν τα έξοδα των παιδιών μας φαίνεται ότι μονοπωλούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αυτό το ταξίδι είναι ένα δώρο που ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει και θα αφήσει αναμνήσεις μιας ζωής.

1. Αφρικανικό σαφάρι
Ποιος δεν έχει σκεφτεί κάποια μέρα να ξεκινήσει για ένα σαφάρι στην Αφρική μακριά από την τεχνολογία και τις ανέσεις, για μια εξερεύνηση στις άγριες αφρικανικές πεδιάδες γεμάτες με
​​ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις και λιοντάρια; Στις μέρες μας είναι πιο εύκολο για τις οικογένειες να απολαύσουν ένα σαφάρι μαζί καθώς υπάρχουν πολλές εταιρείες που διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές. Στα περισσότερα σαφάρι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε παιδιά μικρότερα των 6 ετών, καθώς τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτιμήσουν το τι θα δουν και να έχουν την υπομονή και την ικανότητα να μένουν σιωπηλά όταν πρόκειται να δουν άγρια ζώα.

2. Δείτε το Βόρειο Σέλας
Το βόρειο σέλας είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπου το φως χορεύει πέρα
​​από τον ουρανό. Και αυτό συμβαίνει μόνο κοντά στο Βόρειο Πόλο. Η καλύτερη στιγμή για να το δείτε είναι μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από αρκετούς προορισμούς που βρίσκονται στον Αρκτικό Κύκλο. Η Αλάσκα μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να δείτε αυτό το φυσικό θαύμα και οι βόρειες επαρχίες του Καναδά, ενώ στην Ευρώπη προτιμήστε την Ισλανδία αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες που παρέχουν επίσης εξαιρετική θέα.

3. Κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό
Ενώ η κρουαζιέρα σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι το αξιομνημόνευτο, όταν το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο αντικατασταθεί με ένα ιστιοφόρο, τότε η διαφορά είναι μεγάλη. Ένα σκάφος με μικρό πλήρωμα, η οικογένειά σας και η ανοιχτή θάλασσα. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να δεθείτε σαν οικογένεια, ενώ η ρότα και τα μέρη που θα επισκεφτείτε βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια σας.