Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΡΟΣ 1ο


Όλοι έχουμε αυτό το ταξίδι-όνειρο ζωής στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Και όσο η οικογένεια μεγαλώνει μας φαίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να το πραγματοποιήσουμε. Όμως όσο κι αν τα έξοδα των παιδιών μας φαίνεται ότι μονοπωλούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αυτό το ταξίδι είναι ένα δώρο που ολόκληρη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει και θα αφήσει αναμνήσεις μιας ζωής.

1. Αφρικανικό σαφάρι
Ποιος δεν έχει σκεφτεί κάποια μέρα να ξεκινήσει για ένα σαφάρι στην Αφρική μακριά από την τεχνολογία και τις ανέσεις, για μια εξερεύνηση στις άγριες αφρικανικές πεδιάδες γεμάτες με
​​ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις και λιοντάρια; Στις μέρες μας είναι πιο εύκολο για τις οικογένειες να απολαύσουν ένα σαφάρι μαζί καθώς υπάρχουν πολλές εταιρείες που διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές. Στα περισσότερα σαφάρι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε παιδιά μικρότερα των 6 ετών, καθώς τα παιδιά θα πρέπει να είναι σε θέση να εκτιμήσουν το τι θα δουν και να έχουν την υπομονή και την ικανότητα να μένουν σιωπηλά όταν πρόκειται να δουν άγρια ζώα.

2. Δείτε το Βόρειο Σέλας
Το βόρειο σέλας είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπου το φως χορεύει πέρα
​​από τον ουρανό. Και αυτό συμβαίνει μόνο κοντά στο Βόρειο Πόλο. Η καλύτερη στιγμή για να το δείτε είναι μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου. Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από αρκετούς προορισμούς που βρίσκονται στον Αρκτικό Κύκλο. Η Αλάσκα μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να δείτε αυτό το φυσικό θαύμα και οι βόρειες επαρχίες του Καναδά, ενώ στην Ευρώπη προτιμήστε την Ισλανδία αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες που παρέχουν επίσης εξαιρετική θέα.

3. Κρουαζιέρα με ιστιοπλοϊκό
Ενώ η κρουαζιέρα σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάτι το αξιομνημόνευτο, όταν το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο αντικατασταθεί με ένα ιστιοφόρο, τότε η διαφορά είναι μεγάλη. Ένα σκάφος με μικρό πλήρωμα, η οικογένειά σας και η ανοιχτή θάλασσα. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά και να δεθείτε σαν οικογένεια, ενώ η ρότα και τα μέρη που θα επισκεφτείτε βρίσκονται αποκλειστικά στα χέρια σας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου